Gorące tematy: Ryszard Opara: „AMEN” Dyżury administratorów RSS Kontakt
106 postów 33 komentarze

baltowcom

baltowcom - piszę o tym co widzę

Damskich Bokserów Dwóch-Oświadczenie Ewy Stankiewicz

ZACHOWAJ ARTYKUŁ POLEĆ ZNAJOMYM

Przedstawiciele Prawa i Sprawiedliwości nie będą uczestniczyć w programach radiowych i telewizyjnych z udziałem Janusza Palikota i Stefana Niesiołowskiego (PO) – zadecydował komitet polityczny PiS.

Skandal. PAP cenzuruje Ewę Stankiewicz - niezalezna.pl

Skandal. PAP cenzuruje Ewę Stankiewicz

W związku z tym, że premier RP publicznie wymienił moje nazwisko, chciałam się odnieść do jego słów w następującym oświadczeniu przesłanym do PAP:

Premier Donald Tusk, który bagatelizuje agresję polityka wobec dziennikarza, daje świadectwo sam sobie i standardom życia publicznego, które wyznacza. Wierzę, że nie jest intencją Premiera aspirowanie do roli marginesu społecznego. Takie przyzwolenie na agresję fizyczną i słowną ze strony najwyższego urzędnika państwowego nie byłoby możliwe w żadnym cywilizowanym demokratycznym europejskim państwie. Premier, wysyłając sygnał do zaprzyjaźnionych mediów, że jestem osobą, która nie zasługuje na szacunek, również dopuszcza się agresji. Ta agresja dotyka bardzo wielu ludzi w Polsce. Markowi Rosiakowi odebrała życie. Nie godzę się na takie standardy. Przypomnę, że szef klubu parlamentarnego Platformy Obywatelskiej dyskredytował mnie jako dziennikarza podając mniej więcej za powód, że... publikuję w gazecie, która jest krytyczna wobec władzy! Patrzenie na ręce władzy jest obowiązkiem dziennikarza, jego dociekliwość - zaletą. To gwarant demokracji. Najwyraźniej dla polityków rządzącej partii to prowokacja, którą należy tępić, nawet fizycznie.

Ewa Stankiewicz

Od PAP otrzymałam odmowę opublikowania tego oświadczenia. Powód, dla którego odmówiono publikacji, był taki, że według PAP nie odniosłam się do słów Premiera w oświadczeniu. Wobec tego przesłałam po pół godzinie ponowne oświadczenie, tym razem bezpośrednio literalnie odnoszące się do słów Premiera komentującego moją pracę:

Specjalnie dla Polskiej Agencji Prasowej, która odmówiła mi opublikowania poprzedniego komentarza, twierdząc, że nie odnosi się on bezpośrednio do słów Premiera, przesyłam ponownie oświadczenie tym razem z dosłownym odniesieniem.
Premier Tusk: „...wtedy, kiedy zwracałem się do pana marszałka Niesiołowskiego z takim apelem, aby przeprosiłnapastującą go wówczas dziennikarkę za słowa, to mówiłem to – i dzisiaj to też powtórzę, bo takie postępowanie, to znaczy zdolność wybaczania.”
W związku z określeniem pana Premiera wyrażającym przekonanie, że napastowałam posła Niesiołowskiego, pragnę przeprosić, że pełniąc swoje obowiązki służbowe, ośmieliłam się podejść do posła Niesiołowskiego i tak go zdenerwowałam swoim nazwiskiem, że już po kilkudziesięciu sekundach musiał się rzucić na mnie, tak aż jego partyjni koledzy musieli go ode mnie odciągnąć. Naraziłam posła na zdenerwowanie i musiał mi wyrywać kamerę z rąk oraz obrzucać wyzwiskami. Proszę o wybaczenie. Cieszę się, że Pan Poseł nie uszkodził sobie ręki podczas rękoczynów, których dopuścił się na mnie. Rozumiem w pełni oburzenie pana Premiera na bezczelność dziennikarza, który ośmiela się filmować wydarzenia na terenie Sejmu RP i próbować zadawać pytanie posłowi. Na szczęście Pan Premier w swej szlachetności wezwał posła, żeby mi wybaczył. Doceniam ten gest Pana Premiera.

Ewa Stankiewicz

Od pani Joanny Przyborowskiej, dzisiejszego wydawcy PAP, usłyszałam, że także i tego oświadczenia Polska Agencja Prasowa nie opublikuje, bo nie jest zainteresowana. „Dla nas sprawa jest zamknięta. Nie jesteśmy zainteresowani”.

Brawo! Bojkotują Niesiołowskiego i Palikota

W specjalnej uchwale głównej partii opozycyjnej zwrócono uwagę na ostatnie wydarzenia w Sejmie „kiedy Stefan Niesiołowski w bulwersujący i arogancki sposób potraktował dziennikarkę Ewę Stankiewicz, a także posłanki Prawa i Sprawiedliwości, b. minister spraw zagranicznych Annę Fotygę oraz Jolantę Szczypińską" oraz „wcześniejsze, wielokrotne łamanie przez obu wspomnianych polityków nie tylko standardów wystąpień publicznych, ale również zasad zwykłej przyzwoitości”.

„Niestety przedstawiciele partii rządzącej, nie piętnując stanowczo powyższych zachowań, wyrażają przyzwolenie na psucie debaty publicznej w Polsce. Najwyższy czas, aby takim postawom powiedzieć: Nie!" – napisali wdokumencie przedstawiciele PiS.

Jak oceniają przedstawiciele głównej partii opozycyjnej, „zachowanie obu polityków jest niedopuszczalne, a polemika z nimi jest jedynie uwiarygodnianiem ich postawy, która nie powinna być tolerowana w debacie publicznej”.

Decyzja komitetu politycznego PiS ma związek m.in. z wydarzeniami podczas głosowań w Sejmie nad rządową reformą emerytalną. Nagranie furiackiego ataku posła Niesiołowskiego na dziennikarkę „Gazety Polskiej” Ewę Stankiewicz można obejrzeć w języku polskim oraz angielskim poniżej.

Tusk o Niesiołowskim.Won z POlityki!

Niesiołowski-Damski bokser pod sąd!

"POlitycznie POprawne POstawy"

Cytaty z PO prawnej "Partii Miłości"

Ze względów technicznych najwięcej notek udało mi się zamieścić na Salon24.pl,ale i dlatego też,że to mój najstarszy blog.

ARCHIWUM http://baltow.salon24.pl/posts/

HOME - www.baltow.com . . .  www.baltow.cba.pl

KOMENTARZE

• My, Polacy, również nie jesteśmy zainteresowani ... płaceniem abonamentu bolszewikom!
    "Od pani Joanny Przyborowskiej, dzisiejszego wydawcy PAP, usłyszałam, że także i tego oświadczenia Polska Agencja Prasowa nie opublikuje, bo nie jest zainteresowana."
  • Upadek
    Całkowity brak solidarności i standardów etycznych zarówno środowiska dziennikarskiego jak również kluczowych polityków rządzącej partii, broniącej skandalicznego zachowania Niesiołowskiego. NIE POZWÓLMY na coraz głębsze zdziczenie życia publicznego w naszym kraj. Póki jeszcze czas, póki jeszcze, rozochoceni bezkarnością kolejni niesiołowscy i palikoci nie zaczną kopać, okładać pięściami i wydawać wyroków na dziennikarzy. Zatrzymajmy ten pełzający reżim.
  • @1normalnyczlowiek 09:49:12
    Ryży żydofryc Tuskin jest tak samo ocipiały jak ta menda blogerka Renata Rudecka Kalinowska, blogerka Salonu 24 i członek Platformy, ta anonimowa zwolenniczka partii .. To najgorszy rodzaj POlszewickiej sparszywiałej, szubrawskiej zakłamanej hordy debili jaki w kraju istnieje od 1000 lat historii. Niesiołka psychopatę który już w pierwszym przesłuchaniu przez SB wysypał kumpli łacznie ze swą narzeczoną stawia jako bohatera ! Tusk odleciał z POsranią gorzej jak kanalia kacapska z POdmoskiewskich bagien. Jaki kram taki pan.Tfuj . Rozliczymy jełopa.
  • @Madara 09:59:45
    Działaczka PO użyta jako "anonimowa" kobieta. Na co Tusk liczył, że kolejne kłamstwo nie wyjdzie na jaw? Ta Renata to głupia, zakochana w Tusku działaczka PO, typu: zero refleksji, skołtuniona, o zupełnie wytrzebionym mózgu. Jej głupawe wpisy na salonie24 obfitują w seanse lizania stópek Tuska. Anonimowa, dobre sobie! Zastanawia mnie, gdzie ankieterzy wyszukują ten "elektotat" PO. Tusk i Komorowski są najdardziej wygwizdywanymi politykami w historii Polski. Wceśniej takich sytuacji nie było. Ostatni przykład wygwizdania polskiego prezydenta w Ameryce przez Polonię też chyba zdarzył sie, po raz pierwszy.
  • Dość nachalnie go molestowała.
    Więc sprawa nie jest warta tej pisaniny. Ale się pisze, bo trzeba wciąż ludowi robić igrzyska (gdy się nie ma zamiaru serio zająć się sprawami Polski), a ta sprawa na igrzyska nadaje się znakomicie. Więc jest eksploatowana i robi się wokół niej jakiś spektakl teatralny. Jakby Polska nie miała innych problemów - czy Niesiołowski uderzył w kamerę, czy tylko ją łagodnie odsunął? No kurwa, to wstrząsający problem wagi państwowej.
  • @Madara 09:59:45
    Na s24 osobiście bywam sporadycznie ale nawet wtedy nie sposób nie zauważyć języka szczególnej nienawiści jaką do Polaków /nie mówiąc o J.K czy PIS/ zieje niejaka Renata vel. Rudecka-Kalinowska.Taki Stefek w kieckach tyle że bez /jak mniemam/ Solidarnościowej przeszłości za to z wielkimi platformerskimi aspiracjami. Nie sądzę też by instruowany /jaki i reszta partii miłości/przez Ostachowicza na światłego yewropejczyka premier nie wiedział co to s24, więc panią Renatę z pewnością zauważył. Co do Stefka i jego przez premiera rozgrzeszenia to lepiej opuścić zasłonę milczenia. Premier zadanie zleca, potem premier rozgrzesza, wszak to już od dawna wiedział Palikot. http://www.facebook.com/renata.rudeckakalinowska proszę oto i wielka brogerka. - która ma kłopoty z " ja". Na podstawie: Kutasiewicz A; "Menopauza , przyczyny i możliwości leczenia kwasem mrówczanym". Wydawnictwa lekarskie, Warszawa 1998. Przedmowę napisał wybitny entomolog S. Niesiołowski
  • Czerwone dynastie.
    "„Dla nas sprawa jest zamknięta. Nie jesteśmy zainteresowani”."
    Zachowanie i język jak z "czerwonych dynastii",

A pani Ewa Stankiewicz zmiażdżyła PAP swoją inteligencją, o którą trudno jest posądzać agencję propagandy.
  • Brawo PiS!
    "Brawo! Bojkotują Niesiołowskiego i Palikota"
  • UBN 24 nadaje...

• @vortex 11:36:27
    treść maila wysyłanego na skrzynkę chama NIESIOŁOWSKIEGO już nagminnie przez internautów...a dla STEFKA dobra rada - nim język puścisz w taniec ,załóż na mordę kaganiec...pozdrawiam
  • W USA Niesiolowski bylby aresztowany z kilkoma zarzutami ..
    i nigdy nie bylby politykiem ani dostalby zadnej pracy z takim dzikim nastawieniem do innych osob.W POlsce jest OK.. daleko do cywilizacji.
    Obrona psychopaty swiadczy o broniacych ..
  • @Autor
    Kolego, ładnie to tak...?
  • Apel
    Zero tolerancji dla postępowania Niesiołowskiego. NE jako opiniotwórcze środowisko blogerów powinno wyrazić swój protest wobec tego typu zachowań. Forma tego protestu powinna być wynikiem dyskusji na NE (myślę że przy potencjale intelektualnym środowiska NE będzie w stanie wykoncypować odpowiednią formę działania)
    Inne inicjatywy i komentarze w tej sprawie:

Blogmedia24 -List do KRRiT w sprawie ataku na dziennikarkę Ewę Stankiewicz

Zarząd Główny SDP chce, by marszałek Sejmu wyciągnęła konsekwencje dyscyplinarne wobec posła Stefana Niesiołowskiego (PO) po incydencie z dziennikarką Ewą Stankiewicz.

"Jakikolwiek akt przemocy przeciwko dziennikarzowi wykonującemu swoje obowiązki powinien być mocno potępiony"
    Johann Bihr z międzynarodowej organizacji monitorującej prawo do wolności prasy na świecie "Reporterzy bez Granic"

- Jestem zszokowany tą informacją. Nie przypominam sobie, by w ostatniej dekadzie jakikolwiek niemiecki dziennikarz padł ofiarą podobnego ataku - tak o ostatnich wydarzeniach przed polskim Sejmem, gdzie poseł PO Stefan Niesiołowski starł się z dokumentalistką Ewą Stankiewicz mówi na łamach "Gazety Polskiej Codziennie" Hendrik Zoerner, rzecznik prasowy Niemieckiego Związku Dziennikarzy. - Gdyby coś takiego zaszło spotkałoby się niewątpliwie z potępieniem i odbiłoby się głośnym echem w mediach - twierdzi.

A gdzie jest NE?
  • @autor
    Stefan ,Ty nasz przypale partyjny , Ty tylko Ty nam zostałeś , WSI24 odpuszcza nawet Czerska robi uniki w PROMOWANIU naszych fantasmagorii polityczno-gospodarczych !!!!!
    Kudłaty biłgorajski już dawno odleciał tak daleko i liczyć na jego WYSTĘPY nie ma co liczyć !!

Stefan idź na całość , idź na całości !!!
    Stefciu już naprawdę nie ma czym przykryć/pokryć tych naszych nieudolności !!

Stefciu Ty tylko Ty ....

• nie rozumiem jednego
    dlaczego Polacy nie bojkotuja zydobolszewickich mediow,nie ogladam nie mam odniesienia ale dobrych pare lat temu powiedzielismy z mezem zdecydowanie nie! nie ogladamy.
  • dziennikarze funkcyjni, jakim niewątpliwie jest p.Stankiewicz
    są od tego by prowokować, politycy by prowokacjom nie dać się wciągnąć. Bez wątpliwości Niesiołowski zachował się jak cham, jednak czy on jeden. Nie wszystkim politykom wystarczy sił, by się prowokacji nie poddać. Wspomnę tu słynne "spadaj dziadu" gdzie Lech Kaczyński bez wątpienia był sprowokowany. Ale mieliśmy również inną sytuację, gdy już nie prowokowany Lech Kaczyński o dziennikarce funkcyjnej podobnej do Stankiewicz, wypowiada się "małpa w czerwonym".
    Nie ulega wątpliwości że sytuacja ta miała przykryć inną sytuację, gdy łobuz z Solidarności bije kijem posła. Poseł Hofman stwierdza, że takie pobicie daje posłowi rozgłos. No cóż, życzę i jemu rozgłosu.

Coraz wyraźniej widać prawdziwość słów, chcesz się ubabrać w g..., nie chwytaj za widły i nie idź do obornika. Pójdź do polityki, tam zrobisz to z pełną gwarancją.
  • @Zawisza 16:57:20
    Ewa Stankiewicz filmowała niesiołowskiego na terenu sejmu, czyli w miejscu publicznym. Dodatkowo niesiołowski (o zgrozo!) jest osobą publiczna opłacaną przez podatników i podlegająca kontroli mediów. To tak jakby kontroler NIK wkroczył do kontrolowanej instytucji a prezes złapał go zabronił mu filmować i zwyzywał bo kontroler go "prowokuje". PRZYPOMINAM że Polska nie jest prywatnym folwarkiem bezczelnego i zdziczałego kierownictwa PO. Dodatkowo mówimy o ataku mężczyzny na kobietę. A to już całkiem pokazuje brak elementarnej kultury i zbydlęcenie pana posła. Powinien uczyć się kultury od protestujących członków Solidarności, którzy żadnej posłanki kijem nie okładali, ani nie naruszyli nietykalności cielesnej żadnej kobiety.
  • @Madara 19:15:18
    Czyżbyś uważała pobicie mężczyzny za czyn chwalebny?
    Nic nie usprawiedliwia Niesiołowskiego, jest durniem, choćby nawet był jak twierdzi był sprowokowany. Nic nie usprawiedliwia członka samoobrony, który uderza drugiego człowieka kijem. Ręce służą do pracy a nie do bicia drugiego.
    Ja jednak wspomnę inny fakt. W Częstochowie, w czasie mszy ogranizowanej przez Radio Maryja mężczyzna pobił kobietę, dziennikarkę. Pamiętam co pisały tu na NE pewne osoby. Że to ona winna, że ona prowokowała. Zwolenników PiS cechuje mentalność Kalego. Jak kali bić to dobry uczynek, jak Kalego bić to zły. Albo mówmy, każdy atak jest godny potępienia albo usprawiedliwiajmy wszystkie i lejmy się, kto ma mocniejsze pięści ten ma rację. Niesiołowski niech bije kobietę, ja pójdę lać Hofmana, wszakże mówił, że to daje politykowi rozgłos i pozycję w polityce. Co wybierasz?
  • @Madara 19:15:18
    A jeszcze przypomnę jedną rzecz. Pamiętasz może jak pewien mężczyzna nazwał Pierwszą Damę "szambem nie perfumerią". Widziałaś wtedy rycerzy PiS rzucających się w obronie? Może nieuważnie patrzyłem ale zdaje się nie było ich wielu.
    Jak mówię, mentalność zwolenników PiS po dość krętych ścieżkach chodzi. Tam gdzie chorągiewkę wiatr zawieje.
  • @Zawisza 19:32:21
    Mentalność kalego zastosowała cała zgraja obrońców niesiołowskiego. Zdaje się że pan w poście powyżej również. Już pan zapomniał? Żadne wypowiedzi Kaczyńskiego ani Świętego Mikołaja nie maja nic wspólnego z nagannym zachowaniem Niesiołowskiego, które próbuje pan w ten dość prymitywny sposób usprawiedliwić. Zaiste ma pan fantastyczna pamięć aczkolwiek nieco krótką.
    Żebyśmy mieli jasność nie pochwalam żadnej przemocy wobec dziennikarzy, ani na pielgrzymce Radja Maryja wobec dziennikarki ppolsatu, czy wobec tefałenu ani oczywiście wobec Ewy Stankiewicz. Jest jednak jedna istotna różnicować tych dwóch przypadkach, która warta podkreślenia: Pani Ewa Stankiewicz filmuje w miejscu publicznym osobę publiczną, natomiast dziennikarka Polsatu filmuje bez zgody właściciela terenu oraz bez zgody organizatorów wręcz wbrew ich woli. Różnica jest znacząca. To tak jakby Pani Stankiewicz wepchnęła się do mieszkania Niesiołowskiego i filmowała go bez zgody, gdyby wówczas powiedział "won" można by to zrozumieć. Poza tym osoba która odepchnęła kamerę reporterki Polsatu jest oskarżona a nie broniona jak Niesiołowski.
    Osobiście uważam że pani Stankiewicz dobrze wykonała swoją pracę, zgodnie ze sztuka i etyką. Wykazała się odwagą i uczciwością, bo pokazała PRAWDZIWĄ twarz chamstwa i nienawiści władzy. A na tym polega właśnie misja dziennikarza. Nie na okłamywaniu społeczeństwa i podlizywaniu się reżimowi ale właśnie na pokazaniu jego prawdziwej zdegenerowanej natury.
  • @Madara 20:00:48
    Oboje się zgadzamy co do jednego, czyn Niesiołowskiego był haniebny, ja go niczym nie usprawiedliwiam, pokazuję tylko jak podobne czyny z drugiej strony były usprawiedliwiane.
    Spotkanie RM było imprezą otwartą, mógł na nie wejść każdy, nie było żadnych zaproszeń. Z tego co wiem atak na dziennikarkę nastąpił na terenie otwartym, czyżbym się mylił? Dlatego nie widzę różnicy między jednym a drugim przypadkiem, z wyjątkiem osoby. Tu był polityk, a tam jeden z obywateli, który powagą mszy powinien być zobowiązany do miłości bliźniego. Oczywiście wina polityka jest wyższa. Nietykalność ciała jest jednym z dóbr najwyższych.

OSTATNIE POSTY

ARCHIWUM POSTÓW